Søde Kokospopcorn

I julen var der et familiemedlem der havde medbragt spændende lækkerier til en af juledagenes komsammen. En af poserne indeholdt nogle søde popcorn der smagte af kokos. Og det synes jeg jo faktisk er den helt rigtige sammensætning. De smagte så godt at jeg havde lyst til at proppe mig med hele posen, men der var jo andre til stede og også børn, så jeg var nødt til at prøve at beherske mig bare lidt. Forleden lavede jeg et lille eksperiment og det endte faktisk så godt, at flere af jer har bedt mig smide opskriften her på bloggen. Og den er super let og lige til at gå til – så her kommer den.

Du skal bruge:

1 dl sukker
4 dråber kokosolie
1/2 – 1 pose færdigpoppede popcorn

popcorn1popcorn5


popcorn
Tag en gryde og held sukkeret i og varm det langsomt op til det smelter. Du skal ikke røre i det, da det så kan klumpe og du må ej heller varme det for hurtigt, da det så bliver sort/mørkt.

popcorn2

Tilsæt nu kokosdråberne. Jeg bruger denne slags dråber. Det er kunstigt fremstillet – noget jeg normalt er imod. I dette tilfælde, har jeg dog ikke haft held med at finde noget der smager nok af kokos, til at det smager igennem. Denne er meget intens og derfor skal du også passe på ikke at tilsætte for meget.

popcorn7
Hæld de færdigpoppede popcorn op i sukkermassen og rør rundt så de bliver dækket. Det kan være lettere at gøre det over 2-3 gange, både for at få alle popcorn dækkede og for at få sukkermassen brugt (der skulle jo nødig gå lækre mundfulde til spilde).

popcorn8
Hæld popcornene ud på et stykke bagepapir – de er jo meget klæbrige.

popcorn9
Efter nogle minutter er temperaturen på sukker massen faldet så meget, at du med flad hånd kan “slå” ned på popcornene sådan at de deler sig fra hinanden.

popcorn10
Dine søde kokospopcorn er nu færdige og du kan hælde dem i en skål og give den gas!
Eller…

popcorn11
Husker du de gode gamle dage med Beverly Hills 90210, hvor de spiste softice med popcorn? Det var faktisk slet ikke så ringe endda. Tag den lige et skridt videre og prøv disse popcorn oven på vanille is. Ja – det er faktisk slet ikke så ringe endda… har jeg hørt…

God appetit!

Forresten – hvis du sidder og tænker at det kunne være en ide selv at poppe popcornene og gøre det direkte i sukkermassen, så var det en tanke jeg også selv fik. Det måtte være to fluer med et smæk… Men faktisk når sukkeret at blive ret mørk før kornene springer og sukker massen er VIRKELIG varm. Resultatet bliver ikke godt og jeg kan ikke anbefale dette. Hvis du gerne selv vil poppe dine popcorn, så gør det først og følg derefter denne opskrift. Husk dog at salte dem, da kombinationen med salg og sødt gør hele forskellen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>