Min mave 35+0

Så nåede vi 5 uger fra termin i onsdags – uha…. Turen gik igen om til min veninde for at få taget billeder, så jeg har lidt at tænke tilbage på “lige om lidt” og lidt at sammenligne med.

Graviditet uge 24+0

Uge 24+0

Min mave 30+0

Uge 30+0

Min mave 35+0

Uge 35+0

Jeg har selv følt at min mave er blevet meget større de sidste par uger, men egentlig er det nok ikke så meget. Og hermed de sædvanlige fakta:

Længden på livmoderen: 30 cm (Den er nu under gennemsnittet men holder sig dog lige på grænsen)
Vægtøgning: 5 kg i forhold til graviditetsstart (jeps der er røget et par kg på de sidste uger:-))
Minimusens vægt: 2 kg (målt i dag på Skejby 35+2 – et almindeligt gennemsnitsbarn vejer på nuværende tidspunkt 2500-2800 gr)

Og i dag har vi så været en smut i Skejby til det der var den sidste planlagte scanning. Vi var inde ved vores yndlingslæge, hvis man må sige sådan, for de er faktisk alle ret søde deroppe og vi føler os i enormt trygge hænder. Jeg havde selv en forventning om at Minimusens vægt nok var i underkanten og mit gæt var 2200 gr og derfor blev jeg også overrasket da jordemoderen i går skød hende til 2400-2500 gr – noget der jo trods alt er lidt svært for en jordemoder at vurdere med de bare hænder. Og jeg driller hende selvfølgelig og siger med et glimt i øjet, at jeg jo holder hende op på hendes vægt, når jeg nu efterfølgende skal til scanning. I dag blev hun så på Skejby målt til 2000 gr, hvilket også overraskede mig – ja jeg ved det er få hundrede gram til forskel – men hun er en bette en må vi bare konstatere.

Hun trives til gengæld godt derinde, så der er ingenting at bekymre sig om. Den lave vægt udløser dog endnu en scanning i Skejby om to uger, blot for at tjekke. Og vi kan vel kun være taknemlige for at de holder øje med os.

Lægen prøvede i dag at fange hendes ansigt på en 3D scanning, men da hun ligger med ansigtet helt op mod moderkagen, ja så var det en næsten umulig opgave. Jeg tænkte dog at hun er lidt smart at placere sig så tæt på hendes madpakke! Til gengæld fik hun fanget hendes ene øre, som faktisk så normalt ud. En af de mange Downs træk kan være et meget lille lavtsiddende øre, der er foldet en anelse sammen. Det ser ikke helt ud til at hun har sådanne øre, men det kan være lidt svært at afgøre. Hun fik et ganske fint aftryk af hendes fod, hvor det ser ud til at hun ikke bliver født med det typiske mellemrum mellem storetåen og den næste tå, som også er ret typisk for Downs Syndrom. Og så synes hun det så ud til at hun havde ret meget hår, så det bliver spændende om hun skal have rottehaler lige efter fødslen:-)

Minimusen 35+2

En lille fin fod – heldigvis med noget kortere tæer end moderen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>