Magrethe har talt…

Margrethe er Minimusens kusine, hun er det ældste barnebarn på den side af familien, hun er seks år og hun er ikke til at løbe om hjørner med. Forleden foregik der en samtale over sms, som jeg ville ønske jeg have oplevet live.

Margrethes mor skriver til mig for at spørge, om jeg ved om der findes nogle billedbøger eller andet materiale der kan forklare børn på Margrethes alder lidt om Downs Syndrom. Det anede jeg ikke noget om, men synes egentlig det var et godt spørgsmål og ville da undersøge det. Jeg søgte lidt råd fra andre skønne Downs forældre for at høre hvad de havde gjort. Rådene var meget forskellige og egentlig er børn jo ret ukomplicerede, så mon ikke det bare går helt af sig selv. Alligevel har jeg bestemt jeg vil forklare det således fremover, hvis et barn skulle spørge:

“Vi er alle bygget op lidt ligesom Lego klodser og vi kan lege at vi alle er bygget med 46 klodser. Hvis man har Downs Syndrom er man bygget med en ekstra Lego klods og det betyder at øjnene fx ser lidt kineser agtig ud og at der er nogle ting der kan være lidt svære, men den ekstra Lego klods betyder også at man altid er meget glad og at der er andre ting man er rigtig god til”

Da Margrethes mor indledte samtalen med Margrethe, troede hun straks vi havde født og at de derfor skulle op og besøge os (mest Minimusen) og hun blev helt vild. I stedet skulle de have en lille snak om Minimusen og Margrethes mor videregav min Lego forklaring. Da Margrethe havde hørt om den ekstra Lego klods, spurgte hun hendes mor, om Minimusen så ville blive højere end Margrethe når nu Margrethe kun har 46 Lego klodser;-) Ja så klart tænker børn åbenbart og jeg skal måske have revideret min Lego historie lidt.

Margrethe gik herefter i gang med at finde på navne til Minimusen, hvilket er et godt træk fra hendes side. Niller og jeg er nemlig helt blanke, til gengæld har vi minimum 3 fine drengenavne som vi begge er enige om, men vi har bestemt på forhånd at de nok ikke passer til hende. Vi har dog også en masse skønne pigenavne – det er bare uheldigvis lagt fra de samme tanker vi har her. Jeg har prøvet at lufte ideen om at det jo kunne være mig der bestemte, men sådan er reglerne åbenbart ikke… De fleste af de pige navne jeg har fundet er et dobbelt navn – ikke fordi drenge navnene er det – men jeg synes bare de lyder rigtig pæne. Niller har således også meddelt mig at det med et dobbelt navn ikke går – man kan ikke “kalde det højt” og det er totalt udelukket…

Nå men for at vende tilbage til Margrethe, så har hun fundet mindst 50 navne frem til os og alle starter med Prinsesse og de er nu hos Margrethes familie meget spændte på, om Niller ombestemmer sig i forhold til det med et dobbelt navn. Margrethes bedste bud er pt Prinsesse Minimusen Lohff Blomstrand, så mon ikke vi ligeså godt kan begynde at kalde hende det allerede nu – det er da et flot navn!

Er børn ikke bare for herlige…. Tusind tak Magrethe!

tegning margrethe

Her har Margrethe tegnet Prinsesse Minimusen og hendes mor – som jeg går ud fra er mig. Og vi kan allerede se nu og hun arver lyst hår og krøller, hvilket jeg selv tænker er et godt bud. Som jeg tidligere har været inde på, viser denne tegning også helt klart, at hendes tøjsmag er meget lig med min!

Tusind tak for tegningen Margrethe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>