Kagemødommen…

Der skal vel være en første gang for de ting man foretager sig… Da min mor forleden havde en barnedåb i cafeen, havde hun som altid lovet dem en kage og jeg blev sat på projektet. Jeg tænkte straks at de skulle have en kage der selvfølgelig afspejlede barnedåben og barnet Silje, men også en kage der smagte godt. Jeg synes personligt at mange kager ser fantastiske ud – men at smagen lagt fra lever op til dette. Fx kan jeg godt se at fondant er en ting hvor man kan farve og forme en masse fantastiske flotte ting – men når jeg får fondant i min mund så bliver jeg så skuffet at det næsten påvirker hele kagen – og det er jo lidt synd. Nogle gange har jeg også smagt de flotteste, men meget tørre kager…

Chokoladekage synes mine smagsløg ofte er et hit… Så jeg brugte en af mine opskrifter og lavede en masse bunde. Jeg fandt en opskrift på noget toblerone creme og en slags hindbærcreme – begge dele smagte ret godt og jeg forestillede mig at alle tre ting ville smage godt sammen. Jeg har aldrig prøvet at lave de der flotte designer kager som så mange andre er så dygtige til – men noget måtte der jo gøres. Jeg tænkte at formen “firkantet” måske var det sikreste at gå i gang med og således blev det.  Efter et lille kagemøde i køkkenet blev vi enige om at en “etage” nok ikke var nok og jeg måtte lave kagen i to “etager”. Og så gik jeg ellers igang.

Marcipanen blev æltet med pink farve og jeg forsøgte at samle kagen på bedste vis og lave en lille smule pynt som jeg dog havde øvet mig lidt på en uge for inden.

Jeg må indrømme at inden kagen skulle ud var jeg virkelig bange for at der var en kagebager til stede, for vedkommende ville jo på afstand kunne se alle fejl. Heldigvis gik alt godt, kagen blev rost og jeg fandt aldrig ud af om der var en kagebager til stede. Inden jeg gik hjem, ønskede jeg mig et kage kursus, sådan at fremtidige kager med den fineste snilde kan fremstilles.

Og således kan man vist godt sige at min kagemødom var røget sig en tur…

Barnedåbs kage 2 Tankesus

Barnedåbs kage Tankesus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>