Forklæde Spisesmæk – 1, 2, 3 spis!

Forklæde smæk 2

Et kvarter efter Anemone var født, gav hun sig til at amme hos mig. Vi var overlykkelige, for vi havde netop forberedt os på at dette højst sandsynligt ikke ville ske. Vi tog det – og gør det stadig – som et godt tegn at hun var istand til det. Til gengæld har hun aldrig kunnet finde ud af at sutte på en sutteflaske. Det er to forskellige sutteteknikker og når man kan have lidt udfordringer bla med mund motorikken, så ligger dette nødvendigvis ikke lige til højrebenet. Af samme årsag har det aldrig rigtigt været muligt for os at få hende passet og det har måske også været en god undskyldning for mig, der har haft svært ved at skulle give “hende fra mig”, specielt fordi der var nogle ting jeg var nervøse for i forhold til hendes smalle luftveje, hendes voldsomme gylpeanfald hvor hun ikke altid kunne dreje hovedet osv.

Da Anemone blev fire måneder, skulle vi jo så småt have grød på bordet. Jeg havde nærmest regnet med at et barn så fra første gang nærmest kaster en skål grød ned, og så er man ligesom i gang. Jeg har måttet sande at sådan fungerer det ikke helt og i Anemones tilfælde, absolut ikke. Anemone er nu 7 mdr, vi har øvet på at spise grød i 3 mdr og det går på ingen måde fremad. De dage hun får to skefulde grød ned, er dage med hænderne over hovedet. Hun kan ikke få tungen til at transportere grøden bagud, men får det i stedet transporteret ud igen. Jeg har ikke villet gøre det til et problem, da jeg har været bange for at det skulle udløse et senere problem ved at spise. Jeg vil gerne at vores måltider er hyggelige og naturlige og ikke en kamp.

Da Anemone var lidt over 5 mdr blev vi afsluttet fra sygehusets side, dvs vi “overgik” fra jævnlig kontrol til en årlig/halvårlig kontrol i forhold til generel trivsel. Ved samme lejlighed blev der sagt at det var på tide at begynde at spise lidt, da Anemone naturligt nok bruger mere energi når hun knokler rundt på gulvet og bliver mere og mere aktiv. Og vi øvede derfor mere og mere. Der skulle også ses på en stol, da Anemone stadig ikke var stærk nok i hendes ryg til at sidde og til at holde hendes hoved, men hun var for lille til de støttestole en ergoterapeut vil anbefale, og derfor sad hun i autostolen og spiste og det gør hun stadig. I en alder af 7 mdr vejer Anemone 6 kg – hun har taget 800 gr på de sidste tre mdr, så nej – hun har ikke travlt med at vokse.

Jeg har som sagt taget det meget stille og roligt og tænkt at der ikke skulle stresses omkring det, så det senere ville afspejle sig i et problem. Men på det sidste er jeg nu ved at være mere og mere stresset over situationen, for inden længe skal hun starte i vuggestue. Vores lille pige, der aldrig er blevet passet af andre og stadig ikke kan spise grød og ej heller kan finde ud af sutteteknikken ved en flaske. Uha – jeg får næsten ondt i maven. For tre dage siden skete der dog noget… Hun spiste ca 15 skefulde grød (altså babyskefulde). Vildt nok. De sidste to dage har det været lidt mindre men dog mere end to. Uha jeg krydser fingrer for at hun nu er ved at bryde koden til hvilken vej tungen skal transportere det og bagefter få det slugt, selvom jeg godt kan se på hende det er en lidt svær opgave. Det virker dog til hun får mere og mere interesse for grøden, hvilket heller ikke skader.

Men altså forleden syede jeg så nogle forklæde smække til hende, eller hvad man kalder det. Altså en smæk, med plads til armene og som bliver bundet bagpå. Så er der plads til at svine lidt mere når armene kører frem og tilbage og engang imellem får fat i skeen og grøden. Uha noget svineri;-)

Forklæde smæk 1

Forklæde spisesmæk 1 Forklæde spisesmæk 2

One Comment

  1. Svar
    Laila 23/07/2015

    Dejligt at høre, at I trives og at Anemone hygger sig ;) hun skal nok komme efter det med at spise ;) synes det er nogle flotte spisesmække du har lavet. Elsker det med farve, mønster mix :) pøj, pøj med dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>