En fars mening om en mors kreativitet…

I går aftes mens Niller jobbede, fik jeg trods ubehag de seneste dage, en pludselig opvågning og en lyst til at være bare en anelse kreativ. Jeg fandt nogle stofrester frem og tænkte at en tunika med rå kanter, opsmøg og lidt pynt kunne være et godt bud på et hurtig kreativ udskejelse. Jeg tegnede et hurtigt mønster op, som jeg håbede passede, og fik det hele syet sammen. Der var også stof til et lille hårbånd. Jeg har aldrig rigtigt brugt hårbånd til Anemone, men det er jo så populært, så jeg tænkte det måtte have en chance. Jeg tænkte at det da ikke var det værste jeg sådan havde fået syet sammen og lagde det klar til at kunne bruges i dag.

 Tunika med sløjfe

Anemone vågnede tidligt – helt sikkert fordi hun godt kunne mærke jeg havde lavet en overraskelse… Vi gjorde os færdig – det tog lang tid for mig i dag for tøjet begynder at sidde lidt sjovt, men til gengæld var Anemones jo så klar.

Vi gik i nyt tøj spændt op ad trappen for at høre hvad vores far ville sige og det lød nogenlunde sådan her:

Far: “Nej Anemone – hvordan er det du ser ud?… Hvad er det du har på hovedet? Er du en lille rengøringskone…..”
Mor forduftede med en vis skuffelse ud i køkkenet for at lave havregrød til Anemone men kunne godt høre snakken fra stuen…
Far: “Skal du så være rengøringskone når du bliver stor? Måske kan du så gøre rent for mor og far!!!!!”
Mor var næsten færdig med grøden og til trods for skuffelsen over den manglende begejstring fra fars side, ja så lød aftalen om at man kunne få gjort rent når man blev ældre jo ikke værst trods alt…

Anemone med tunika

Efter endt morgenmad, kørte vi alle ud i vuggestuen. Jeg har nemlig ikke helt nemt ved at løfte Anemone længere, så Niller hjælper når han er hjemme… Da vi kom frem til vuggestuen, gik Niller om for at tage Anemone ud af bilen og så nu at hårbåndet var faldet ned omkring halsen på hende…

Far: “Nej se nu der, har du fået halstørklæde på. Er du blevet en lille spejderpige????”
Mor: Suuuuk… Mens hun rettede på hårbåndet så hun anstændigt kunne blive afleveret…

Pædagogerne i vuggestuen kommenterede heldigvis hårbåndet på en lidt pænere måde end far. Men lad os nu se hvor længe Anemone vil have det på. Ja så meget for en mors pludselige kreative indskydelse…

Det fik mig faktisk til at tænke på min egen mor, der syede en del i 80erne og start 90erne til hende og jeg. Hun syede meget i sæt – fx et ens sæt til både hende og jeg men måske i to forskellige farver. Det var da meget sjovt. Mon det også har været kikset uden at vi selv lagde mærke til det… Nå men indtil videre har jeg kun syet til Anemone, men måske jeg er færdig med at lave hårbånd :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>