Død Over Downs

I forbindelse med den TV dokumentar, som vores familie har medvirket i, i månederne før og efter Anemones fødsel, har jeg efterhånden lovet rigtig mange at give besked når den bliver sendt. Og det er så med megen nervøsitet i maven, at jeg vil fortælle at første del bliver sendt på mandag den 19. oktober og anden del mandagen efter, begge dage kl 21.30 på DR2.

I forbindelse med udsendelsen er jeg nødt til at knytte et par kommentarer:

Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med DocEye, der har produceret programmet. Marie og Ulrik, der har været de to primære personer der har fulgt os gennem 4 mdr, har gjort det med ydmyghed og respekt for os, vores familie og i øvrigt de ansatte på de steder de har været med. Vi vil til enhver tid sige ja til at arbejde sammen med Marie og Ulrik igen, hvis det altså har relevans. Jeg ved at DR har ændret i det program der oprindeligt er lavet og de klip vi har godkendt og selvom vi ikke er så stor en del af programmet længere, som vi var til at starte med, håber vi selvfølgelig de har klippet det sammen med respekt for os og vores meget ærlige tanker og selvfølgelig også alle andre medvirkende. Vi glæder os selv meget til at se det færdige resultat, ikke mindst pga de faktuelle oplysninger omkring Downs, som vores familie jo selvfølgelig finder interessant.

Rygter kan hurtigt vokse sig utroligt store og i øvrigt flyve med sådan en fart, at det kan være svært at følge med. Vi vil gerne slå fast, at den oplevelse vi har haft med sygehusvæsenet i denne sammenhæng er meget tilfredsstillende. Til selve nakkefoldsscanningen og ugen efter, kunne vi godt have brugt en lidt bedre vejledning. En vejledning i, at der var to veje at gå, to valgmuligheder og måske lidt hjælp til disse muligheder. Dette er noget vi har snakket med sygehuset om efterfølgende og vi har også haft en god snak om hvordan man eventuelt kunne håndtere disse situationer fremadrettet. Vi har ligeledes tilbudt at vi til hver en tid (hvis muligt) vil stille os til rådighed for andre der havner i samme situation som os, altså at sygehuset kan kontakte os hvis vi på nogen måder kan hjælpe et par der står med en nakkefoldsscanning der falder lidt anderledes ud end det man regner med. Og igen vil vi gerne påpege, at vi ikke er hverken for eller imod, men synes det er vigtigt hvert par selv får mulighed for at vælge ud fra det grundlag der passer til dem og deres familie. Det der er rigtigt for den ene familie, er det ikke nødvendigvis for den anden. Det efterfølgende forløb på både Herning Sygehus og Skejby Universitets Hospital har været yderst professionelt og over al forventning. Vi har altid følt os i de tryggeste hænder, er blevet taget godt imod og kunne vi give stjerner herfra, ville vi give det højeste antal. Da Anemone skulle fødes, tog både fødegangen og barselsafsnittet imod os med så meget kærlighed og professionelle hænder, at det varmede utroligt meget. Vi var i bund og grund lidt nervøse for at skulle føde og møde vores barn, som jo var lidt anderledes end de andre børn på afdelingen. Deres håndtering af dette og os betød meget for os.

Jeg har allerede på forhånd bestemt mig for ikke at læse alle de kommentarer der allerede nu findes på de sociale medier omkring dette emne. Det er selvfølgelig et varmt emne og som med så meget andet, deler folk gerne deres meninger, som de jo skal have lov at have. Men med så meget andet, så er det rigtigt svært at sætte sig ind i problemstillinger som man ikke har prøvet på egen krop. Personlig har jeg også altid troet jeg vidste hvad jeg ville gøre hvis jeg havnede i en sådan situation, altså lige indtil jeg stod i den. Det har lært mig, at passe på med at dømme andre, deres holdninger og generelt de ting jeg ikke har forudsætninger for at sætte mig ind i og derfor have en helt oprigtig mening om.

Med så mange sommerfugle i maven at det gør helt ondt, må jeg erkende at det snart bliver mandag og jeg håber at udsendelsen er konstruktiv og vil blive taget godt imod.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>