Da dyret blev sygt og jeg blev pylret…

Der er simpelthen sket det at Toffee er blevet syg. Ja han er jo bare en hund, men han er MIN hund og han har været min faste følgesvend på godt og ondt de sidste 8,5 år og det er ham der står med en logrende hale hver dag når man kommer hjem. Jeg lærte ham at kende da han var halvandet døgn, jeg besøgte ham mindst hver anden dag til han blev 8 uger hvorefter kun få ferie dage har adskilt os hist og her.

I uge 31 troede jeg han havde fået blærebetændelse igen – det havde han nemlig året før. Vores egen dyrelæge havde lukket så vi måtte til en ny og fik ham behandlet. Det gik godt i ca en måned. For 2,5 uge siden kom jeg en dag hjem til en hund der rystede og kiggede på mig med meget bange øjne. Igen måtte vi til dyrelægen og fik atter noget mod blærebetændelse. Det gik egentlig okay til ca 5 dage efter endt pincilin kur – så var den helt gal.

Det startede i starten af denne uge med voldsom opkast igennem hele natten, men næste morgen var han egentlig sig selv. Om aftenen var han dog helt anderledes, han rystede og var bange og jeg blev vildt bekymret og vi måtte ringe til dyrelæge vagten, der mente vi skulle prøve at vente til næste dags morgen og ringe til vores normale dyrelæge, med mindre det forværres. Næste morgen ringede jeg til dyrelægen og fik en tid den efterfølgende dag om morgenen. Her virkede han egentlig nogenlunde okay og dyrelægen konstaterede at han havde forstørret prostata og skulle i behandling med nogle piller vi kan få på mandag. Han havde 39 i feber, så helt ok var han ikke.

Om aftenen var det galt med ham igen. Min veninde kom over og vurderede ham lidt, vi målte hans temperatur og den sagde nu 40. Jeg blev virkelig bange, for hvor længe må en hund have så høj feber og havde jeg ham egentlig indtil mandag hvis dette fortsatte. Jeg har jo ligesom en aftale med ham om at jeg skal have ham i mange år endnu, men han kan ikke engang fortælle mig hvor det gør ondt og hvor slemt det er. Han kunne kun kigge på mig med meget bange øjne.  Min veninde ringede til dyrlæge vagten og vi fik at vide hvad vi skulle holde øje med og vi gav ham lidt smertestillende. En time efter var feberen heldigvis faldet lidt.

Næste dag pakkede vi bilen sammen med veninden og kørte ud til hendes dyrelæge for at få en andens vurdering. Aldrig er dyret blevet undersøgt så grundigt, med både lytten på hjerte, mave, urinprøve, 3 blodprøver og en grundig undersøgelse af kroppen. Helt utroligt at se faktisk. Og ja, jeg ved godt jeg bliver lidt pylret, men det er bare fordi jeg bliver så bekymret. De sidste to gange har jeg været af sted til dyrelægen uden Niller og har virkelig prøvet at være god og cool så hunden var tryg. Og selv om veninden var med denne gang synes jeg selv jeg klarede det ret godt og var ret cool. Desværre har dyrlægen nok ikke delt min mening på dette område, for under de sidste to undersøgelser (blodprøve tagning og 4 x indsprøjtninger) blev jeg bedt om at sætte mig hen væk fra hunden. Min veninde ordnede så det der jeg burde have ordnet.

Hunden er heldigvis langsomt i bedring nu. Han har meget forstørret prostata og noget med leveren og jeg håber selvfølgelig snart han er frisk. Og min veninde har så til gengæld meddelt Niller, at hendes vurdering er, at jeg ikke skal med til Minimusens børneundersøgelser, men at han skal overveje selv at tage af sted til disse. En anden mulighed er, at hendes mand tager med Minimusen til børneundersøgelser, det er han nemlig helt vild god til. Dog er vi bange for at det ud af til vil virke for mærkeligt, at en “fremmed” mand er med til disse undersøgelser, så konklusionen er jo nok, at en af os må tage af sted og jeg må prøve at tage mig lidt sammen.

Ak ja – hvordan skal det ikke gå – jeg bliver vel ikke mindre bekymret af at det er et barn vi får næste gang…

Toffee er syg

Det er vel en selvfølge at man skal forkæles ekstra når man er syg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>