Babynest/Babyrede – Must Have…

I forhold til Minimusens ankomst har jeg prøvet at forberede mig så godt som muligt med det udstyr der nu skulle være klar. Vi har stort set købt alt brugt eller arvet og jeg synes virkelig vi havde de lækreste ting klar til hendes ankomst. Jeg har omvendt også prøvet at begrænse mig – sådan at vi kun har anskaffet os det udstyr jeg mente vi ville få brug for. Men virkeligheden bliver lidt en anden… Nogle ting har vi endnu ikke haft brug for trods det at vi troede vi ville (måske senere) og det samme er sket med noget tøj. Hvad tøjet angår vil jeg sige at nogle ting bare ikke fungerer i praksis som jeg troede det ville og så er der selvfølgelig også forskel på børn.

Da Minimusen var tre uger gammel kom et vennepar på besøg og de havde en skøn gave med til os – nemlig en babynest eller også kendt som babyrede. Jeg havde hørt lidt om dem, men vidste ærlig talt ikke helt hvad man skulle med dem. Mest af alt syntes jeg det lød lidt som et modefænomen, som en slags  udstyr man bare måtte købe hvis ikke man havde andet at bruge sine penge på. Jeg blev klogere…

De vidste at Minimusen lå svøbt i hendes dyne og var placeret ved siden af mig om natten. De vidste også at jeg sov i sprækken og hun så sov i min side. Vi har en dobbelt dyne og derfor lå hun ikke i midten og Nillers arme kan til tider være lidt flyvske, hvilket gjorde at jeg ikke helt turde placere hende tæt på disse. Og hvorfor sov hun så ikke i hendes vugge. Ja der var flere årsager. For det første handlede det nok meget om den typiske mor ting, man er ikke vant til de nye lyde, trækker hun nu vejret, ligger hun nu rigtigt, osv osv… Af samme årsag havde jeg også lyset tændt om natten, men dæmpet til minimum. Den anden grund er at Minimusen kan gylpe ret kraftigt og flere gange har jeg taget hende i at ligge med hovedet bag mens gylpen kommer ude af stand til at få vendt hovedet, dvs hun kan ikke få luft. Derfor tjekker jeg hende konstant og det er lidt lettere når hun ligger lige ved siden af mig og jeg hører det også bedre.

De de var kørt tænkte jeg gaven måtte afprøves. Det blev den samme nat. Jeg lagde den lige ved siden af mig i sengen, men helt ude ved kanten. Den kan nemlig ikke glide på lagenet. Jeg svøbte hende i dynen som normalt og lagde hende ned i babyreden. Og sikke en forandring det gjorde. Jeg blev mere rolig og vidste at jeg ikke kunne lægge mig på hende pga kanterne (det er man vel altid bange for selvom det sikkert ikke sker). Hvad Minimusen angår, ja så forandrede det hendes søvn. Siden den nat har hun sovet fra mellem 20.30 og 22.00 hver aften til mellem 04.00 og 06.00 om morgenen i et træk. Jeg siger ikke det er babyredens skyld, men jeg siger at det skete præcis fra den aften…

Vi bruger den i øvrigt ikke kun i sengen. Vi tager den også op om aftenen og ligger hende i den på vores sofa (vores soveværelse ligger i kælderen hvor vi ikke kan høre og se hende (her tænker jeg specielt på gylperiet hvor fx en babyalarm ikke hjælper) og derfor kommer hun først i seng når vi går i seng, men hun bliver lagt til at sove i babyreden noget før vi går i seng. Og pt ligger vi babyreden i hendes vugge for at skabe tryghed rundt om hende. For det er nok i virkeligheden hemmeligheden bag en babynest – tryghed. Hvilket man selvfølgelig også kan skabe ved at rulle et tæppe eller en dyne sammen.

For os og Minimusen er en babyrede helt sikkert gået hen og blevet et totalt must have babyprodukt som vi i dag nødig ville undvære. Hvor er vi glad for at vi blev introduceret for den. Minimusen og jeg elsker den så meget, at vi i øvrigt den anden dag satte os til symaskinen for at sy et par stykker. Det betyder at der allerede ligger nogle på vores lille shop og flere er på vej (vi løb tør for fyld).

Babynest grå puder 1

Eksempel på en af vores babyreder – tryk på billedet og se flere!

2 Comments

 1. Svar
  Freja 10/04/2016

  Hej Susan,

  Vi er også blevet “afhængige” af vores babynest. Den har virkelig hjulpet os meget.
  Vores er godt nok fra By Cara. Du kan se den herinde, hvis du er interesseret: http://cupunu.dk/babynest/
  Den er virkelig fin :-)

  • Svar
   Susan 11/04/2016

   Hej Freja!
   Ja de er altså fantastiske og total uundværlige! Tak for linket! Jeg har dog købt stof til Lillesøsters rede, så den skal bare sys;)
   Kærligst Susan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>