Avanceret udstyr på Skejby

Undskyld – men her på falderebet bliver jeg simpelthen nødt til at dele en vild oplevelse med jer. Og undskyld – det er endnu en babyting…

I dag har været den vildeste dag. Vi tog til Skejby med den forventning at vi skulle til endnu en misdannelses scanning, blot ved nogle andre eksperter. Da overlægen hentede os, forklarede hun at det faktisk var en ret heldig dag, for de havde netop fået noget nyt avanceret udstyr ind som de gerne ville have lov at teste på os og der ville være yderligere mennesker med til undersøgelsen hvis det var okay for os. Nogle var dem der skulle demonstrere apparaturet mens andre ville være læger der skulle se demonstrationen. Hun selv ville naturligvis lave undersøgelsen som normalt og derudover havde de indkaldt en hjertelæge. Hjertelægen var indkaldt fordi de I Herning synes der var en ubalance på hjertet, hvilket var helt nyt for os.

Jeg så ikke mange af billederne selv, da de forskellige stod i vejen for skærmen. Men mange var ligesom vi har oplevet tidligere, udsnit af kroppen og forskellige organer, blodgennemstrømning osv osv. Niller kunne se det hele. Det vilde var at scanningsapparaturet var noget opgraderet og viste meget detaljeret billeder og havde man problemer med at se, kunne man blot slå over i 3D/4D og mange af undersøgelserne foregik således sådan.

Jeg fik lov at se nogle af de sidste billeder de lavede og det var helt utrolig. Jeg var måløs. Jeg har før set 3D/4D billeder, men dette var meget detaljeret og som om de gik rundt med et kamera inde i maven på mig. Jeg sagde til lægerne de blot skulle købe apparatet:-) De var vist også selv ret imponerede.

Konklusionen på selve undersøgelsen var at hjertet så fint ud – er der problemer er det små huller der endnu ikke kan ses. Fødderne så begge normale ud – måske med en mindre drejning, men det er i så fald minimalt. Nogle af knoglerne er stadig til den korte side. Nakkefolden, som endnu ikke er helt væk, gik hun ikke voldsomt op i, så det gør vi heller ikke. Tallene er de samme som før, men fødes hun med Downs, vil hun med meget stor sandsynlighed ikke skulle kæmpe med andre alvorlige sygdomme, hvilket er en stor lettelse.

Overlægen har sendt os videre til Aalborg, hvor vi på torsdag skal have taget en blodprøve, der med 95% sikkerhed giver os et svar – det har vi sagt ja tak til. Svaret har vi om ca et par uger, da prøven skal undersøges i USA.

Vi synes det for det første har været fantastisk at se hende på denne måde så tidligt – i dag er jeg 20+6. Og at vi for det andet nu er rimelig sikker på hun med stor sandsynlighed “kun” har Downs (hvis hun har det) og ikke fejler andet.

Og her følger så et 3D billede. Jeg synes det er ret vild – men optagelserne var altså noget mere detaljerede. Vi er meget taknemmelig for at de ville undersøge os og føler os meget heldige over at det netop var os der skulle ligge krop til testen af det nye apparatur.

Minimusen 20+6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>