At spise med øjnene

Det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg elsker mad – specielt mad der er blevet kræset om hvad angår udtryk såvel som smag. Til gengæld kan jeg faktisk godt blive lidt mopset hvis jeg skal spise mad jeg ikke føler “giver mig noget”. Med det mener jeg usundt mad, mad uden smag og generelt bare kedeligt mad.

I går søndag tog

tag1

min kære mor og jeg på Formlandsmesse – eller UP som det hedder nu. Det er noget vi har været de sidste mange år i forbindelse med indkøb og inspiration til min butik – og nu hvor den er lukket er det skøn inspiration for mig og selvfølgelig et must i forhold til min mors cafe, og den butiksdel hun

tag1

har fået opbygget her. Vi nyder turen og hygger os meget alt imens vi suger til os af inspiration, hvilket også bliver vendt under hele turen.

Det jeg gerne vil dele med jer fra turen i går er maden. Vi spiste ligesom sidst, vores frokost på den stand House Doctor og Nicolas Vahe har bygget sammen – eller faktisk er det en flot cafe afdeling med inspiration på alle mulige måder. Deres cafe var bygget op omkring Haven og det den byder på – der var således små “drivhuse” som man to mand kunne sidde og spise inden i, blandt planter.

På menuen var blandt andet plantekasser. Ja det lyder måske lidt skørt, men det var en kasse der bestod af en tunsalat og brød til forret. Til hovedret kunne man vælge mellem kylling og bacon eller rejer og musling, med kartofler til. Til dessert var der lavet ingefær creme, med jordbær og hindbær. Vi valgte en af hver, og delte, så vi kunne smage det hele.

plante kasse med mad

Her ses plantekassen som vi fik den serveret. Meget rustik, opfindsom og sjov.

tunsalat tankesusbrød i potte tankesus

Dette var forretten – nemlig tunsalat med brød til. Tunsalaten smagte meget almindeligt og var pyntet med lækre sprøde cherrytomater og frisk mozzerella ost. Den blev serveret i et syltetøjsglas og var pyntet med en cherry tomat rullet i smeltet sukker (tror jeg) og sesam. Som tilbehør havde de bagt et brød i en mini potte. Smagen var måske ikke så speciel – med udtrykket gjotde næsten det hele.

kylling i potte tankesus

Hovedretten bestod som sagt af enten kylling eller skaldyr og vi tog en af hver og delte. De var dog serveret ens, nemlig i en lerpotte drysset med tomater og peberfrugter. På toppen var “plantet” en stilk timian, som indikerede en spire. Flot lavet og tænkt.

jordbærhindbær dessert tankesus

Desserten var lavet af ingefær creme, pyntet med jordbær og hindbær samt en af Nicolas Vahes marmelader. En stedmorder blomst udgjorde pynten, selvom min var visnet:-( og havde selvskab af sammenrullet chokolade. En rigtig god dessert faktisk men fin balance mellem syrligt og sødt.

Alt i alt var det en fantastisk oplevelse vi fik serveret i pop-up cafeen og til stor inspiration. Et par timer senere satte vi os ind

tag1

på Aromas Grødcafe og delte en portion stikkelsbærgrød med skyr, crunch og marengs, hvilket også var en rigtig god oplevelse. Jeg tror jeg er blevet forelsket i stikkelsbær!

Når jeg om en lille månedstid skal holde min fødselsdag for alle pigerne, ja så tænker jeg at

tag1

ovenstående menu sagtens kan inspirere mig til aftenens menu. Men der er jo næsten en måned til og jeg kan nå at ændre mening mange gange – så nu må vi se.

Men en skøn dag sammen med min mor, som jeg nød i fulde drag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>